Een rijke familiehistorie

Kooiman Marine Group
Ruim 100 jaar scheepsbouw

Kooiman Marine Group heeft een lange en rijke historie maar de familiewaarden blijven hier tot op heden gehandhaafd. De naam Kooiman is sinds 1884 verbonden aan het bedrijf. Waardevolle tradities en sterke ondernemersmentaliteit hebben ervoor gezorgd dat Kooiman Marine Group tot op de dag van vandaag een sterke speler is in de Nederlandse en internationale scheepsbouw wereld.

Door de overname van Scheepswerf Kooiman Hoebee (1984) in Dordrecht en Scheepswerf Kooiman van Os (1995) in Yerseke heeft de groep een belangrijke groei doorgemaakt een daardoor zichzelf als onafhankelijke moderne werf ontwikkeld. De onderlinge samenwerking is belangrijk om alle disciplines onder eigen beheer uit te kunnen voeren. Hierdoor kan Kooiman Marine Group de hoge kwaliteitseisen waarborgen en garanderen.

Multidisciplinaire mogelijkheden hebben daarnaast als belangrijk voordeel dat het oplossend vermogen groot is. Kooiman Marine Group vaart van oudsher graag een eigen koers wil daarmee de onafhankelijke werf blijven die zij altijd al zijn geweest. Uiteraard is investering in kennis, machines en mensen noodzakelijk. Door te blijven investeren is vakmanschap en oog voor kwaliteit het doorlopende resultaat.

De lange termijn focus is ambitieus maar altijd pragmatisch en ondernemend. Kooiman Marine Group kent de markt houdt de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo kunnen we met drie werven ons multidisciplinair verbreden. In 1999 is daarom Kooiman Haveninrichtingen ontstaan en in 2000 is een deel van de activiteiten van Scheepswerf De Biesbosch overgenomen.

Om onze klanten zo breed mogelijk te bedienen zijn er nieuwe disciplines toegevoegd. Zo is in 2002 Technisch Buro Mous overgenomen en heeft dit de naam Kooiman Scheepselektro gekregen om te kunnen voldoen aan de elektrotechnische vraagstukken. In 2017 is Kooiman Scheepsinterieurbouw opgericht met eigen timmerfabrieken op de werven in Zwijndrecht en Dordrecht.

Kooiman Marine Group heeft het traditionele vakmanschap nog altijd in haar genen en is tegelijkertijd mee gegaan met modernisering en investeringen in technologie, vakmensen en faciliteiten. Dankzij deze modernisering is Kooiman Marine Group in staat om nog meer geschiedenis te gaan schrijven.

Zwijndrecht

Vacatures 16

Dordrecht

Vacatures 3