Kooiman Marine Group
"Ruim 100 jaar scheepsbouw"

1884

OPRICHTING SCHEEPSWERF GEBR. KOOIMAN

Op de locatie aan de Ringdijk in Zwijndrecht was in de 17de eeuw Helling- en Timmerwerf Van der Pijpen gevestigd. Aert Gilissen van der Pijpen (1609-1652) was scheepswerf eigenaar en schout van Zwijndrecht. Deze werf werd in 1884 overgenomen door Dirk Kooiman. Vanaf dat moment is de naam Kooiman verbonden gebleven aan het bedrijf.

1975

VERHUIZING NAAR DE SWINHAVEN

Ruim negentig jaar deed het bedrijf goede zaken aan de Ringdijk. Met het gegeven dat de schepen steeds groter werden, bleek het steeds moeilijker effectief te kunnen werken. In 1975 werd een groter terrein aan de Swinhaven in gebruik genomen. Van 2200 m2 groeide het bedrijf naar 14.000 m2 waar het beschikt over twee scheepshellingen, waarvan er één doorloopt tot in de loods.

1984

SCHEEPSWERF KOOIMAN - HOEBEE

Scheepswerf Hoebee BV te Dordrecht is opgericht in het jaar 1815 en begon haar activiteiten aan de Lijnbaan in Dordrecht. De werf moest na de watersnoodramp in 1953 herbouwd worden. Een gloednieuwe werf werd gebouwd aan de Merwedestraat in Dordrecht. In 1984 is deze werf overgenomen door Kooiman.

1995

SCHEEPSWERF KOOIMAN - VAN OS

Kooiman levert veel diensten aan mosselschepen voor Zeeuwse vissers. Om deze activiteiten te versterken is in 1995 de Scheepswerf Van Os Yerseke BV overgenomen. Scheepswerf Van Os Yerseke BV heeft ook een lange bestaansgeschiedenis en is opgericht in 1885. Hier worden voornamelijk reparaties, onderhoud en verbouwingen verricht aan de visserijvloot. Van Os heet sinds 2016 Scheepswerf Kooiman Van Os

2012

DWARSHELLING

In 2012 is er een grote moderne dwarshelling gerealiseerd waardoor er andere type schepen bediend konden worden bij Scheepswerf Kooiman-Hoebee. Deze constructie is door Kooiman volledig in eigen huis ontworpen. Hierdoor kunnen nu schepen tot een lengte van 150 meter geheld worden.

2019

Kooiman Marine Group

Naast de uitbreiding van het aantal werven is Kooiman Marine Group ook gegroeid in haar dienstverlening. Vandaag de dag kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, doordat we enkele specialisaties nu ook vanuit de groep kunnen aanbieden;

  • Kooiman Engineering
  • Kooiman Scheepselektro
  • Kooiman Scheepsinterieurbouw

Zwijndrecht

Vacatures 12

Dordrecht

Vacatures 3