pieter van bodegom

1-op-1 met Corporate Recruiter Pieter van Bodegom

“Van de combinatie mens en techniek heb ik mijn werk kunnen maken. Geweldig toch!”

Kooiman Marine Group heeft een gezonde groeiambitie, waarbij het aantrekken en ook het behouden van goede vakmensen de basis is. In de zomer van 2020 werd Pieter van Bodegom aangetrokken om zich hier als corporate recruiter vol voor in te zetten. Een uitdaging die Pieter graag aanging: “Er lag al een goede basis die ik de komende jaren graag verder uit wil bouwen door het aannemen van vele nieuwe collega’s!”

Je bent nu ruim een half jaar werkzaam bij Kooiman Marine Group, hoe bevalt het?

“Ja echt heel erg goed. Kooiman is een schitterend bedrijf waar veel mensen rondlopen met een enorme passie voor de scheepsbouw. Zelf heb ik ook een fascinatie voor de grove maakindustrie. Als ik vanaf kantoor naar buiten kijk en ik zie al die schepen liggen, vind ik dat echt schitterend.”

Die interesse voor techniek kun je hier dan goed kwijt?

“Ja dat zeker. En daarbij, ik vind het ook leuk om met mensen bezig te zijn. Van die combinatie heb ik mijn werk kunnen maken. Dat is toch geweldig!”

Klinkt goed! Is het een uitdaging om goede collega’s te vinden?

“Het is zeker wel een uitdaging, helemaal voor sommige vakgebieden. Maar die uitdaging ga ik graag aan!”

Kun je uitleggen wat de grootste uitdaging is?

“Dat is een combinatie van zaken. Ten eerste: binnen Kooiman Marine Group hebben we een diversiteit aan vacatures in verschillende vakgebieden, zoals metaal, elektro en HVAC. Vakgebieden waarin het aantal goede vakmensen sowieso al schaars is. Om die mensen te vinden en aan je te binden, vind ik leuk en uitdagend. Daarbij niet te vergeten dat die vacatures verspreid zijn over drie verschillende locaties te weten in Zwijndrecht, Dordrecht of Yerseke.”

En ten tweede?

“Voor sommige vakmensen, waar dus al schaarste is, is de scheepsbouw niet het eerste waar ze aan zullen denken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektromonteurs of interieurbouwers. Aan mij de uitdaging om ze te laten zien wat Kooiman Marine Group allemaal te bieden heeft. Hiervoor benader ik ook zelf actief mensen via verschillende kanalen. Ze komen niet vanzelf.”

En hoe weet jij uiteindelijk de juiste vakmensen te selecteren?

“Het cv is hierbij vaak het vertrekpunt. Maar ik doe mijn best om verder te kijken dan dat iemands cv lang is. Als ik kleine aanknopingspunten zie op papier, pak ik het liefst de telefoon op om iemand persoonlijk te spreken. Dat zegt toch meer dan alleen maar iemands opleiding en werkervaring. En als het telefoongesprek aan beide kanten goed voelt, gaan we verder met elkaar in gesprek.”

Daar ben je dan goed druk mee zeker?

“Het vergroten van de naamsbekendheid van Kooiman Marine Group als werkgever, het naar een hoger plan tillen van het recruitmentproces én de actieve werving en selectie van nieuwe collega’s, daar kan ik op dit moment mijn week goed mee vullen.”

En heb je daarnaast nog vrije tijd over?

“Gelukkig wel! Tijd die ik het liefste doorbreng met mijn gezin en vrienden. Tevens ben ik gek van auto’s. Ik ben dan ook graag in de weer met mijn hobby-auto en ik verzamel vintage speelgoedautootjes.”

Lees ook de volgende verhalen

Stage lopen bij Kooiman Marine Group

1-op-1 met Dominic Bode

Tour de Kooiman