zwerver i

Video: Refit van werkschip Zwerver I

In juni 2020 heeft Kooiman Marine Group in opdracht van Van Stee Offshore de refit van een Multi Purpose DP-2 Support Vessel voltooid; de Zwerver I. Een uniek project waarbij twee familiebedrijven de krachten bundelden om in 10 maanden tijd een schip te bouwen dat als nieuw aanvoelt.

Aanvang werkzaamheden

“Het schip kwam aan bij Kooiman, hij lag nog niet vast en de eerste snijbrander ging er al in.” Legt Arjan van Stee, eigenaar van Van Stee offshore uit. “Alles moest van het dek af, alles opruimen. Overal werden er toegangsgaten gemaakt, zodat er tijdens de bouw goede toegang was tot elke ruimte.”

“We zijn toen op de tekenkamer als een dolle tekeer gegaan om de productietekeningen voor elkaar te krijgen,” vult Arjan van der Zegen de Beer, operationeel directeur bij Scheepswerf Gebr. Kooiman, aan. “En heel kort daarna zijn we gaan produceren.”

Zo beschrijven Arjan van Stee en Arjan van der Zegen de Beer de aanvang van de werkzaamheden op de scheepswerf. Hier ging al wel een heel proces aan vooraf. Al vanaf de aankoop van het schip, toen nog Anna-B genaamd, werd er intensief samengewerkt.

Gehele Proces Zwerver I in beeld

In deze video is te zien hoe de Anna-B in 10 maanden tijd is omgetoverd tot de nieuwe Zwerver 1. “Dan werk je langzaam richting de dagen van de proefvaart toe” legt Arjan van Stee aan het einde nog uit. Arjan van der Zegen de Beer besluit; “Dan komen er nog een paar werkzaamheden uit de proefvaart die we oplossen dan is het schip klaar voor oplevering en vertrek naar Harlingen.”

Kun jij geen genoeg krijgen van dit soort beelden? Kijk dan de uitgebreide video van dit schitterende project:

Wil jij meewerken aan dit soort bijzonder projecten? Wacht dan niet langer en klik hier om gelijk door te gaan naar de vacatures.

 

Lees ook de volgende verhalen

Stage lopen bij Kooiman Marine Group

1-op-1 met Dominic Bode

Tour de Kooiman