Yerseke

Uit de oude doos: Welkom in Yerseke

 

Welkom op de werf in Yerseke. Bekijk onze werf tour en lees over de uitdagingen die we dagelijks met elkaar aangaan.

Bij Kooiman Marine Group te Yerseke staat onze klant centraal. Dagelijks proberen wij de vraag van de klant zo goed mogelijk te begrijpen en om te zetten in een haalbaar of maakbaar plan. Of het nu gaat om het herstellen van een schade, het meedenken met plannen voor de verlenging van een schip of het vervangen van een motor of het maken van een nieuw onderdeel. De klant kan op ons rekenen, wij denken altijd mee. Door deze aanpak hebben we een tevreden klantenkring die altijd hoge verwachtingen heeft van een bezoek aan onze werf. Uitdagend, ja! Maar je staat er bij ons niet alleen voor.

Met een groep van ongeveer 20 collega’s werken wij dagelijks aan de diverse vraagstukken van de klant en is geen uitdaging te groot. Bij Kooiman Marine Group houden we juist wel van een uitdaging en daar worden wij door onze klanten ook op uitgekozen.

De groep collega’s bestaat uit voornamelijk lassers, constructiebankwerkers en scheepsmetaalbewerkers. We zijn een kleine groep en hebben daarom per persoon een breed takenpakket. Dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en er veel afwisseling zit in de werkzaamheden. Het komt vaak voor dat wat je in de ochtend hebt bedacht er in de middag weer heel anders uit ziet. We proberen uiteraard zoveel mogelijk te plannen, maar we zijn een reparatiewerf en dat betekent dat er soms ook spoed tussendoor komt. In dit geval kijken we wie van de collega’s het werk kan uitvoeren en passen wij onze planning hier op aan. Zo ben je als lasser plotseling onderdeel van de hellingploeg of ben je als ijzerwerker aan het helpen om een schroefasafdichting te vervangen.

De afwisseling van het werk en de samenwerking met collega’s is een belangrijke factor voor het team. Het direct zichtbare resultaat van de werkzaamheden, namelijk een geholpen en tevreden klant, dat geeft voldoening! Wij zijn trots op het vakmanschap dat we dagelijks met elkaar kunnen leveren.

Wij moeten flexibel zijn en snel kunnen schakelen tussen gepland onderhoud en spoedreparaties. Dit vraagt enerzijds veel van de mensen maar anderzijds geeft het de ruimte tot het leren van alle facetten die scheepsreparatie in zich heeft. Je kunt je als medewerker op de werf breed ontwikkelen en doen wat je leuk vindt. Met echte vakmensen als collega’s en een hoge mate van collegialiteit, helpen wij elkaar waar we kunnen.

Ben jij een vakman of vakvrouw of wil jij je hiertoe ontwikkelen? Bekijk onze vacatures.

Lees ook de volgende verhalen

Stage lopen bij Kooiman Marine Group

1-op-1 met Dominic Bode

Tour de Kooiman